divendres, 27 de maig de 2011

Adéu a la immersió lingüística


El Suprem ordena de nou que el castellà sigui llengua vehicular a les escoles. L'alt tribunal ha dictaminat un total de cinc sentències que obliguen a acabar amb el sistema d'immersió lingüísticaAdéu a la immersió lingüística
26.05.2011 - 20:05 - Països Catalans
El Tribunal Suprem ha dictat dues noves sentències que obliguen a la Generalitat a acabar amb el sistema d'immersió lingüística i substituir-lo per un model d'ensenyament bilingüe en què el castellà sigui també llengua vehicular. Es tracta de dues noves sentències que asseguren que els alumnes d'educació infantil i primària tenen dret a rebre l'ensenyament en la llengua que "vulguin els pares o els tutors".
De la mateixa manera, contempla que els pares puguin rebre totes les comunicacions i circulars en castellà. Amb aquestes són ja cinc el nombre de sentències dictaminades per l'alt tribunal que ordenen de nou que el castellà sigui vehicular.
L'alt tribunal assegura que la Generalitat "haurà d'adoptar les mesures necessàries" perquè els alumnes d'infantil i primària rebin l'ensenyament amb "la llengua que vulguin els pares o tutors dels nens".

Amb aquestes són ja cinc el nombre de sentències dictaminades per l'alt tribunal que ordenen que el castellà sigui llengua vehicular a les escoles. Les altres tres es van fer públiques el mes de desembre del 2010 i també donaven la raó a les demandes de diversos pares que volien poder escollir la llengua en què s'educava els seus fills.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada