diumenge, 26 de juny de 2011

Una Nació, una Selecció!


El rugbi, el futbol sala, el karate, l'hoquei patins (i més disciplines del patinatge com l'artístic o el de velocitat), el korfbal, el físic-culturisme, el futvolei, el fut-tennis, el biketrial, el raquetbol, el tamborí, el touch rugbi, el pitch & putt, les curses de muntanya, el twirling, les bitlles, el futbol americà, el fistball, l'icestock i el ball esportiu són els 20 esports en el qual les seleccions catalanes tenen representació en les competicions oficials i els esportistes catalans poden competir amb la senyera per símbol i escoltar "Els Segadors"abans de cada competició.


No gens menys, queden un munt d'esports en què els esportistes catalans han de competir sota els colors d'un país opressor; Espanya. Sense anar més lluny, la selecció espanyola de futbol ha guanyat l'últim mundial amb 7 jugadors catalans seleccionats i cinc dels quals solien ser titulars. I és per això que diem que Espanya no deixa que Catalunya competeixi de manera oficial en la resta d'esports, sinó que sotmet i obliga els jugadors a jugar sota la seva bandera.


Bé, tots els esportistes no. Oleguer Preses, per exemple, va deixar ben clar que no aniria a jugar amb cap selecció que no fos la seva, la catalana.

La plataforma Pro-seleccions Catalanes fa més de 13 anys que lluita per aconseguir el reconeixement de les Federacions Internacionals Esportives, de les Seleccions Catalanes sota el lema

"Una Nació, Una Selecció!"

Publica un missatge

Pol Girbal.

1 comentari: