dimarts, 12 de juliol de 2011

L'independentisme i cultura catalana creixen - Joventut: música i llengua

Últimament s'està percebent una onada de positivisme vers l'independentisme, sobretot en la població jove -nosaltres-, que som els més susceptibles a experimentar una visió emprenedora i amb esperit de superació. Això està passant a gran trets per la gran quantitat de grups de pàtria catalana que s'han format o bé popularitzat darrerament (Obrint Pas, La Pegatina, La Gossa Sorda, Pirat's Sound Sistema, Els Catarres, etcètera).
Aquests grups, per molts dels joves, són grans il·lusions i ens ensenyen molt. Combinen lletres amb molt de significat lluitador, independentista, defensor de la llengua i de la nostra pàtria amb una música tan atractiva i rítmica pels joves com l'ska, la rumba, el reagge, el rock i el pop. Tot i això, n'hi ha de més radicals que d'altres (Obrint Pas, La Gossa Sorda i Pirat's Sound Sistema ho són més que La Pegatina, per exemple). I, alerta, són boníssims.
Anirem publicant cançons d'aquests grups perquè vegeu que realment la seva música reivindica una idea clara: l'independentisme.

Martí Guallar Comas

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada