diumenge, 8 de setembre de 2013

Peti qui peti, el 2014 decidirem

Fotografia de l'11 de Setembre de 2012 (@girbaldel94)
L'11 de setembre de 2012, més d'un milió i mig de persones van sortir als carrers de Barcelona a manifestar-se pacíficament per reclamar la independència de Catalunya. També als carrers de Girona, Lleida i Tarragona hi havia milers de catalans i catalanes reclamant llibertat. Tanta estelada va fer canviar el rumb a Convergència i Unió que va decidir penjar-se la voluntat del poble a l'esquena i fer via cap a Ítaca.

Aquesta setmana, en declaracions a Catalunya Ràdio, el president Mas ha parlat d'esgotar la legislatura i d'eleccions plebiscitàries al 2016, li han començat a fer figa les cames davant l'esperada rotunda oposició del Gobierno a la consulta.
Però Oriol Junqueras ha fet un ràpid avançament de la reacció d'ERC a través d'una piulada al seu compte de twitter:

I estic convençut que així serà però, una vegada més, ens toca sortir al carrer i cridar ben fort INDEPENDÈNCIA! per demostrar a Artur Mas, al Reino de España i a la resta del món que volem construir un nou país, i que ho volem fer ja! La República Catalana no pot esperar al 2016 perquè els catalans i les catalanes no ens ho podem permetre.
Fotografia de la Vía Bàltica.
El 23 d'agost de 1989, gairebé dos milions de persones es donaren les mans des de Vílnius fins a Tallinn passant per Riga, unint així els tres països bàltics per demanar-ne la independència. Dos anys més tard, aconseguiren la llibertat.
Aquest 11 de setembre ens toca als catalans i a les catalanes donar-nos les mans des del Pertús fins a Alcanar fent així una cadena humana, la Via Catalana, per demostrar al món les ganes, la il·lusió i l'esperança d'un futur nou, independitzar-nos i construir un nou país per tothom.
La Via Catalana que organitza l'ANC ja està pràcticament plena, només queda emplenar algun dels trams que passen pel Montsià (us podeu inscriure aquí).
Tothom està convidat a participar a la Via Catalana, inscrits i no inscrits, i tothom hi serà comptat. Si vols participar a la cadena humana però no pots apuntar-te al tram on aniràs, pots inscriure't al TRAM 0.
També aquesta setmana Joan Tardà regalava una samarreta de la Via Catalana al Ministro de Asuntos Exteriores y de Cooperación de España, José Manuel García-Margallo, i li recordava que "exercirem el dret a decidir, i ho farem a la catalana: democràticament, pacíficament i cívicament" i jo només hi afegiria "i ho farem el 2014!".

PGJ94.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada